Skill deg ut

Nå som veldig mange har egne blogger og nettsider, er det lett for en blogg å forsvinne i mengden. Derfor blir det ekstra viktig å finne sin egen stil, dersom du vil bli lagt merke til. Dette er selvsagt ikke så viktig hvis bloggen er ment som en privat dagbok, men det å skille seg ut kan være avgjørende dersom du ønsker å få mange lesere til bloggen din.

Velg andre temaer

Noen bloggtemaer er mer “oppbrukte” enn andre. For eksempel finnes det et utall moteblogger og sminkeblogger. Kanskje du heller bør skrive om noe annet som interesserer deg. Hvis du vil starte en moteblogg, kan du i hvert fall fokusere på andre typer klær, for eksempel miljøvennlige klær, eller gjenbruksmote. Noe som ikke så mange andre skriver om. Eller du kan skrive om egensydde moteklær. Ja, det kan være penger å tjene på moteblogger, men det er ofte bloggere som skiller seg ut som blir populære. Så finn din egen stil.

Velg et annet design

Mange blogger har også design som ligner på hverandre. Dette kan være et stort problem hvis du bruker forhåndsprogrammerte maler, som gratissider. Det er mye bedre å lage ditt eget design, eller få hjelp av en webdesigner til å lage nettsiden. Dette er mer tidkrevende og kan koste litt mer enn en gratis blogg, men samtidig kan du få en blogg som gjenspeiler personligheten din og skiller seg ut.

Velg en annen vinkling

Hvis du skriver om et tema som mange andre skriver om, kan du også skille deg ut gjennom å velge en annen vinkling. Det finnes alltid andre måter å fortelle en historie på, eller andre vinkler å se ting fra, så bruk fantasien når du skriver. Hvorfor ikke gjøre motebloggen til et eventyr, eller la sminkebloggen handle om en annen verden. Et bra skriveprogram er også viktig får å få et fint utseende på bloggen din, samtidig som det gir deg spennende variasjonsmuligheter.

Ta spennende bilder

Bilder er fint å ha på bloggen, men ikke nøy deg med vanlige standardbilder. Mange moteblogger viser modeller som står rett opp og ned foran en eller annen bakgrunn. Prøv heller å finne på noe annet. Stå på hendene, eller snu bildet opp ned. Løp eller hopp på bildet, eller kle på deg klærne på en annerledes måte. Du kan også sette opp en annerledes bakgrunn. Velg en bakgrunn som ingen forventer å se på et motebilde, eller bruk bildebehandlingsprogram til å endre fasongen på bildene, slik at de ikke er firkantede og like. Husk at hvis du manipulerer din egen kropp på bildet, bør du opplyse om dette. Tenk gjennom hvilket kroppsideal du er med på å fremme. Kanskje motebilder med vanlige gjennomsnittskropper er nettopp det som skal til for at du skiller deg ut.

Ikke blogg for penger

Det er mange bloggere som oppretter en blogg fordi de vil tjene penger. Men slike blogger kan raskt føles som nettopp en inntektskilde. Det kan føles som om bloggerne ikke bryr seg om leserne sine, og ikke tenker over at innholdet skal være bra. Innholdet må alltid være det viktigste i en blogg. Ikke tenk på bloggen som en inntektskilde, for det er veldig få bloggere som kan leve av bloggen sin. Tenk heller på bloggen som en mulighet til å dele interessene dine med andre, og prøv å få leserne til å bli like engasjerte som du er.